|  BYDLENÍ
čt 25. dubna, svátek má Marek, zítra Oto
Tipy a inspirace
Největší pohodlí na práci budete mít, pokud máte k dispozici jednu celou místnost 

Zařiďte si domácí kancelář. Nyní je na to ideální doba

24. února 2021 10:47 / Pixabay
 0   0
V dnešní době pracuje mnoho lidí z domu. Pro někoho je home office výhodný, ale existují i lidé, kteří se doma na práci hůře soustředí. Pokud si chcete home office zpříjemnit, zařiďte si doma vlastní kancelář. Budete mít vše po ruce a zároveň i klid na práci.

Pracovat z doma má sice mnoho výhod, ale zároveň to není tak pohodlné jako v kanceláři. Ideální řešení je, pokud si doma zařídíte vlastní kancelář.

Ideální je celá místnost

Největší pohodlí na práci budete mít, pokud máte k dispozici jednu celou místnost. Domácí kancelář se pokuste zařídit daleko od hlavních obytných částí, především od kuchyně. Umístění je vhodné kvůli dostatečnému klidu, který je k práci potřeba. Pokud nemáte možnost celé místnosti, vypozorujte, kde je v domě přes den největší klid. Může to být ložnice, ale i zastrčený kout v jídelně. 

Kancelář zařiďte jednoduše a efektivně

Volte okolí, které vás nebude příliš rozptylovat. Mnoho obrazů na zdi, hrající rádio nebo zpěv kanárka moc soustředění nevyvolá. Stejně tak vybavení kanceláře by mělo sloužit především k práci. Volte tedy jednoduché a efektivní vybavení. 

Domácí kancelář musí mít nábytek, který zajistí dostatek prostoru na šanony, papíry, desky a pracovní agendu. Místo musíte najít na řezačku, stojany na dokumenty, organizéry i pro tiskárnu. Lampa pro noční práci je samozřejmostí.

Psací stůl je základ

Myslete na to, že nejdůležitější dominantou domácí kanceláře je psací stůl. Jedním ze základních parametrů je výška pracovní desky, která by měla odpovídat výšce vodorovně ležícího předloktí, které u rovně sedící postavy svírá s paží zhruba pravý úhel. Vyhněte se stolům se skleněnými deskami, na kterých špatně funguje počítačová myš.

Stůl postavte na denní světlo, které je pro vaše oči zdravější. Umístěte ho tak, abyste viděli na dveře, protože vás nebude znervózňovat, že může kdokoliv nepozorovaně přijít.

Pohodlná židle nesmí chybět

Se stolem je nerozlučně spjatá i židle. Pořiďte ji kvalitní, sedět na ní můžete při práci i celý den. Ideální je pohodlná, otočná a polohovatelná židle, u které jistě při únavě oceníte opěrky rukou a hlavy. Psali jsme také: Využijte prostor pod dětskými postelemi. Přinášíme několik tipů.

Fotogalerie
Klára Sanders | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu