|  ZPRÁVY
po 13. května, svátek má Servác, zítra Bonifác
Domácí
Lékařka prohlašovala, že vakcinace proti covid-19 jsou pokusy na lidech a zločin proti lidskosti 

Kriminalisté obvinili lékařku za šíření lží. Jedná se o vakcinační genocidu a pokusy na lidech, prohlašovala

24. července 2021 21:21 / Depositphotos
 0   0
Za šíření poplašných zpráv ohledně očkování proti nemoci covid-19 byla pražskými kriminalisty ze speciálního protiextremistického odboru obviněna pražská lékařka Iveta Křížová. V dopisech i na internetu veřejně prohlašovala, že lidé po očkování hromadně umírají a jedná se o „vakcinační holokaust“.

Iveta Křížová je šéfkou pražské soukromé kliniky estetické medicíny Estheticon. Sama sebe však označuje jako praktickou lékařku pohybující se „dvacet let v první linii“. Obviněna byla za šíření poplašných zpráv ohledně očkování proti koronaviru. „Trestní stíhání bylo zahájeno 14. července pro zločin šíření poplašné zprávy. Jde celkem o šest skutků, které se nesou v podobném duchu. Tedy zveřejnění různých tvrzení typu ,zastavme vakcinační holokaust`, anebo příspěvek o úmrtí poloviny pacientů z domova důchodců,“ řekla Právu Blanka Valsamisová, šéfka Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 4.

Hrozí jí až osm let vězení

Za zločin, kterého se Iveta Křížová dopustila, by za normálních okolností hrozily nanejvýš dva roky vězení. Lékařka však publikovala a prohlašovala většinu lživých výroků během nouzového stavu. Policie tak viní Ivetu Křížovou v nejpřísnějším odstavci. Za této situace pak může dostat u soudu trest v rozmezí mezi dvěma až osmi lety vězení. Zastupitelství obdrželo usnesení tento týden a doposud lékařka Křížová proti němu nepodala stížnost.

Hromadná úmrtí po vakcinaci

Na sociálních sítích, zejména pak na Facebooku, se lékařka Iveta Křížová rozhodně netají nechutí k očkování proti nemoci covid-19. To dává jasně najevo ve všech příspěvcích. Když však na přelomu ledna a února začala veřejně prohlašovat, že „došlo k hromadným úmrtím po vakcinaci v Ostravě“, začal její jednání sledovat server Manipulátoři.cz, který dlouhodobě usiluje o vyvracení dezinformací.

Když se šéfredaktor serveru Manipulátoři.cz Jan Cemper dozvěděl, že policie po výroku lékařky Křížové žádná hromadná úmrtí po očkování nevyšetřuje, podal na Ivetu Křížovou trestní oznámení. „Domnívám se, že vymyšlená sdělení, že někde někdo zemřel, jsou společensky nebezpečná. Z důvodu hojného sdílení mám podezření, že došlo k znepokojení u části občanů Česka,“ informoval Jan Cemper a dodal, že rozhodně není aktivistou a podané trestní oznámení je výjimečný krok.

Otevřený dopis poslanci Volnému

Nyní, po pěti měsících od trestního oznámení, padlo také ono obvinění. Mimo tyto poplašené dezinformace na sociálních sítích lékařka Křížová také napsala článek s názvem „Hromadná úmrtí po vakcinaci na covid v Ostravě, otevřený dopis poslanci Volnému“. V tomto dopise mimo jiné lékařka uvádí, že se jedná o „podvodnou kriminálně vykonstruovanou údajnou pandemii zvanou covid“.

Zastavme vakcinační holokaust

Trestní stíhání se má také týkat dalšího dopisu, který Iveta Křížová zaslala na Nejvyšší státní zastupitelství. Určený byl pro Milana Kubka, šéfa České lékařské komory, dále pro tehdejší hlavní hygieničku Jarmilu Rážovou a nakonec pro starostu Jindřichova Hradce, pana Jana Mlčáka. Tento dopis nese název „Zastavme vakcinační holokaust – pište starostům a ředitelům nemocnic“. Křížová v něm uvádí, že „vakcinace proti covid-19 jsou pokusy na lidech a zločin proti lidskosti“. Dále lékařka v dopise uvádí, že se jedná o vakcinační genocidu populace.

Dle Jana Cempera lékařka Iveta Křížová patří mezi zhruba padesátku největších českých konspirátorů. V případě Křížové je však situace o to závažnější, neboť se jedná o lékařku, dodal Cemper. I nyní má však Cemperová na svých profilech mnoho podporovatelů. Dále čtěte: Lhůta mezi dvěma dávkami očkování proti nemoci covid-19 se mění. Vakcinologové se však neshodují, co je správně.

Zdroj info: ct24.ceskatelevize.cz.

Fotogalerie
Zuzana Procházková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu