Výletní loď Bellissima: ráj na moři

Auto 12. dubna 2019 | 12:46 — redakce
Pokud neznáte společnost MSC Cruises, tak vězte, že přicházíte vskutku o mnoho.
Je tomu pouze měsíc, co byla tato loď pro více než 5000 pasažérů a 1500 členů posádky slavnostně pokřtěna v britském Southampton / archiv

Tato italská společnost totiž provozuje výletní lodě, které představují alternativu standardní dovolené u moře. Většina Čechů sice stále preferuje klasickou dovolenou, ale trend se pomalu mění. Oproti válení se na pláži vás ale na lodích MSC čeká prakticky ráj na zemi, respektive ráj na moři. Jejich nejnovější loď nazvaná Bellissima toho je plovoucím důkazem. Je tomu pouze měsíc, co byla tato loď pro více než 5000 pasažérů a 1500 členů posádky slavnostně pokřtěna v britském Southampton. Pro tuto slavnostní příležitost se sjeli reportéři a celebrity doslova z celého světa, aby si tento italský klenot mohli vyzkoušet na vlastní kůži.

Když už zmiňujeme klenoty, není to čistě jen metafora: na lodi vás přivítají rovnou dvě schodiště od firmy Swarovski. Vaše zraky na palubě taktéž určitě zaujme promenáda Galleria Bellissima, konkrétně její strop. Ten je tvořen tisíci a tisíci malými LED světélky, které vytvářejí různé vzory a obrazy v průběhu dne. Nahrazuje tak nebe, případně hvězdnou oblohu… nebo cokoliv co si posádka usmyslí. Na promenádě, která tvoří jakési srdce celé lodi, můžete též navštívit desítky butiků a kaváren. V mnohém se tato část tak neliší od běžného nákupního centra.

Kolik nákupních center je ale spojených s luxusním hotelem, který je součástí Bellissimy? Pokoje začínají u relativně jednoduchých lodních kabin, které ale stále strčí mnohé české hotelové pokoje do kapsy, a končí u luxusních a opravdu rozměrných kajut. Všechny kajuty nabízejí luxusní vybavení a maximální pohodlí. Zůstávat ve vašem pokoji by ale byla opravdu velká chyba, vzhledem k tomu, co vše za různorodé služby můžete na palubě Bellissimy nalézt. Celá loď je též vybavena Zoe. Zoe je virtuální asistentka, která vám pomůže a odpoví všechny vaše otázky. Třeba vám napoví, kudy se vydat, když se náhodou na lodi ztratíte.

To se vám může totiž velice snadno stát třeba při cestě na večeři. Na lodi se nachází rovnou dvanáct restaurací. Každá je samozřejmě jinak tematicky koncipovaná. Vychutnat si tak lze pravou italskou, francouzskou a samozřejmě i asijskou kuchyni. Kvalita je prakticky zaručena, jelikož se na nich podíleli šéfkuchaři ocenění michelinskými hvězdami. K dispozici je i speciální vinný salónek pro ochutnávání různých druhů šampaňského. To abyste byli náležitě navnadění na onu luxusní večeři.

Po večeři si můžete zajít do některého z mnoha barů nebo strávit příjemný večer v místním kasinu. Pokud chcete na návštěvu kasina trochu trénovat, tak vám s tím zcela jistě mohou pomoci hrací automaty zdarma bez registrace, které můžete vyzkoušet online z pohodlí domova. Na palubě vás samozřejmě čeká i poker, ruleta a blackjack. Krom toho si můžete zajít do kabaretu či dokonce divadla!

Mezitím vaše děti ocení dětský klub a ty starší novou VR (virtuální realita) zónu. Druhý den se pak s celou rodinou můžete vydat na palubu, kde naleznete rovnou tři bazény včetně Arizona aquaparku s mnoha tobogány a křišťálově čistou vodu. Nechybí ani lázně, relaxační zóny atp. Na palubě Bellissimy si zkrátka každý člen rodiny, bez ohledu na věk, najde to své.

Pokud byste se na plavbu touto italskou kráskou chtěli vydat, připravte si náležitý obnos peněz. Ten záleží především na výběru kajuty, ale i na trase, kterou chcete absolvovat. Bellissima má celkem tři trasy, dvě z nich trvají celkem sedm nocí, během kterých se budete plavit buď po Středozemním moři, případně okolo Středního východu. Delší, celkem 18 nocí dlouhá cesta vás vezme na plavu skrze Suezský průplav a podíváte se do zemí Perského zálivu.

Při plánování cesty se nemusíte ani moc bát o mořskou nemoc, a dokonce ani o osud podobný Titaniku. Ani jedno vám na klidných vodách Středozemního moře opravdu nehrozí. Možná ale budete chtít zvážit enviromentální dopady vaší cesty. Velké výletní lodě totiž stále používají relativně neekologická paliva a na změnu se stále čeká. I tak je lodní přeprava stále relativně přátelská k životnímu prostředí, a to především v porovnání s dálkovými lety.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Češi nad 55 let mají problém si najít práci, přestože zaměstnanci chybí v dlouhé řadě profesí

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu