|  BYDLENÍ
po 16. září, svátek má Ludmila, zítra Naděžda
Spotřebiče
Multifunkční trouba nahradí v kuchyni několik spotřebičů a nabízí širokou škálu funkcí 

Mikrovlnka, pečicí a parní trouba v jednom

08. června 2016 08:35 / my-concept.cz
 0   0
Klasická pečicí trouba, mikrovlnka, nebo snad moderní parní? Určitě bychom využili všechny tři, leckdy si je ale pořídit nemůžeme. Ať již z nedostatku financí, nebo nám v tom zabrání omezený prostor v kuchyni. Problém snadno vyřeší multifunkční zařízení.

Na trhu najdeme dva typy kombinovaných trub. První nabízí kombinaci klasického horkovzdušného pečení a mikrovlnného ohřevu, druhý funguje jako pečicí i parní trouba. Více jdou na odbyt první, přestože nesporně zdravější je ten druhý. Hlavním důvodem je o několik tisíc korun nižší cena.

Zdravá pára

V parní troubě, kombinované s horkovzdušným ohřevem, můžeme vařit zdravě a současně nebudeme ošizeni o vypečenou kůrčičku, zlatavou barvu pečeně a výbornou chuť. Navíc si vaření výrazně urychlíme, protože můžeme připravovat celý oběd současně. Různá doba vaření nevadí, protože u parní trouby nedochází k přetlaku, takže ji můžeme kdykoli otevřít a přidávat jednotlivé potraviny postupně. Současně můžeme snadno dodržovat zásady správné výživy, jelikož nemusíme používat tuka solit. Navíc se důležité látky nevyvaří do vody, ale zůstanou v jídle.

Oba režimy můžeme používat současně, nebo i každý zvlášť, přičemž si samozřejmě můžeme v obou vybírat z mnoha programů. Stále častěji jsou tyto trouby používány i k ohřívání, protože je pak jídlo mnohem chutnější než z mikrovlnky. Parní trouby ale dokážou i rozmrazovat nebo zavařovat.

Rychle a snadno

U kombinace mikrovlnných a pečicích trub oceníme především rychlost. Zvládnou nejen grilování a rozmrazování, ale můžeme v nich zapékat i péct stejně jako v klasické pečicí troubě, navíc klidně i v několika pekáčích současně. Otočný talíř je u těchto výrobků nahrazen klasickým roštem. Jejich schopnosti oceníme, především když spěcháme. Můžeme totiž dovnitř vložit třeba i na kost promrzlé kuře rovnou z mrazáku. Trouba ho nejprve rozmrazí, pak podusí doměkka a nakonec sama přepne na horký vzduch, který je dopeče dozlatova.

U obou typů trub si můžeme vybrat, zda si pořídíme finančně méně náročný přístroj, nebo dáme přednost výrobku s automatickými funkcemi, u nichž si pouze vybereme z nabídky druhů pokrmu. Potřebnou teplotu, volbu programu a délku přípravy už si trouby nastaví a hlídají samy.

Tři v jednom

Pokud máme opravdu malou kuchyňku, vyplatí se nám poohlédnout se po přístroji, který kombinuje mikrovlnný ohřev s grilem a horkým vzduchem. Všechny tyto úkoly hravě zvládne například celonerezová mikrovlnná trouba Gallet FMOEGH 259 S, v níž můžeme rozmrazovat, přihřívat, vařit, grilovat, ohřívat horkým vzduchem či vařit pomocí kombinace mikrovln, grilu a horkého vzduchu. Pomocí deseti automatických programů snadno připravíme řadu pokrmů, nechybí ani elektronické ovládání a přehledný displej. A navíc zabere mnohem méně místa než klasický sporák nebo vestavná trouba.

Fotogalerie
redakce | Magazín PLUS+

Víc už toho není

Zavřít reklamu