|  BYDLENÍ
po 29. dubna, svátek má Robert, zítra Blahoslav
Koupelna
Dřevo nejlépe vynikne s netradičním tvarem nebo zajímavým vzorem kachlí 

S obkladačkami se dají dělat hotové zázraky. Naučte se je kombinovat

07. prosince 2020 14:35 / Pexels
 0   0
Koupelna dávno není jen o bílé barvě. Černá a další výrazné a veselé odstíny, které jsou aktuálně trendy, sluší kachlím i obkladům. Právě ty mají největší vliv na celkový design koupelny. Zde je několik tipů, jak je sladit, aby koupelna zůstala stylová.

Zařídit si koupelnu v jedné barvě není nic složitého ani převratného. Kdo chce skutečně zaujmout a být nadčasový, nebojí se kombinovat zdánlivě neslučitelné. Zvlášť zajímavého efektu lze totiž dosáhnout při kombinaci různých formátů a vzorů. Střídáním malých a velkých obkladů, způsobem pokládky nebo změnou barvy můžete prostor opticky rozdělit nebo zvýraznit některé jeho části.

Jednotný odstín, ale různé tvary

Pokud trváte na tom, že bude vaše koupelna v jednotném odstínu nebo s podobným motivem, zkuste se poohlédnout i po jiných tvarech obkladu, než jsou čtverec a obdélník. Vyberte například menší obdélníkové obklady na stěnu a dlažbu v nepravidelných tvarech ve stejné barvě. Jde o jednoduchou fintu, která sluší také malým koupelnám.

Dřevo a šestiúhelníky se vzorem

V moderních koupelnách se stále častěji objevuje dřevo. Málokdo si jím však touží obložit celou koupelnu. Přesto dřevo nejlépe vynikne v kombinaci se vzorovanými kachlemi. Jestli dáváte přednost čistému přírodnímu vzhledu, může jít o bílou dlažbu s šedým vzorem ve tvaru šestiúhelníku, který postupně přechází do dřeva. Stejně dobře bude toto spojení vypadat i na stěně.

Ke světlému obkladu tmavá spárovačka

Praktickou volbou do koupelen jsou dlažby a obklady s imitací dřeva, často sladěné se spárovačkou v co nejpodobnějším odstínu. Co byste však řekli kombinaci světlého dřeva a antracitové spárovačky? Výsledný efekt je velmi nápaditý a skvěle ladí se sanitární keramikou v bílé barvě s černými prvky. Na dekorace se nebojte použít tmavěmodrou nebo výraznější červenou.

Tři barvy jsou maximum

Konečný design by měly doplňovat vhodně zvolené baterie a doplňky. Ve stylové koupelně nechybí ani živé květiny, svíčky nebo věšáky na župany v barvách koupelny. Nechcete ji překombinovat? Držte se jednoho či dvou odstínů, které sladíte s bílou nebo černou. Modrá, zelená či fialová dodají prostoru nádech svěžesti. Dále čtěte: Trendem koupelen je tenkostěnná keramika. Díky ní se celý prostor nebývale odlehčí.

Fotogalerie
Marie Drahá | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu